Vanliga spelautomatsmyter

 

Det finns gott om myter kring spelautomater, vars egentliga namn är slots. Det finns förstås flera anledningar till detta, och en av dem är att den som spelar inte har någon möjlighet att inverka på spelets utgång.

En jackpott kan vara nära förestående
Att välja en slotmaskin med en progressiv jackpott kan förstås vara lockande, och om du har sett den växa under en lång period så är du förmodligen inställd på att den snart kommer att ge utdelning, eftersom du kanske misstänker att sannolikheten för detta blir allt större för varje dag som går. Detta är dock ett felaktigt antagande. Sannolikheten för vinst förändras inte, oavsett hur stor jackpotten är och hur lång tid det har gått sedan den senast gav utdelning. En slumpmässig nummergenerator finns i alla spelmaskiner, vilket gör att tidigare spel inte påverkar det nuvarande spelet. Man kan säga att det fungerar ungefär som vid tärningsspel.

Förändrade vinstchanser vid snabbspel
Många tror att snabba spel ger större vinstchans, men så är inte fallet. Det enda som ökar är risken att förlora pengar. Vinstsannolikheten påverkas däremot inte. Det är bättre att spela i lugn och ro och uppskatta spelet. Meningen är att man ska kunna koppla av medan man spelar, och om man dessutom vinner så är det en bonus.

Nattligt spel ger flest vinster
Vissa spelare tror att man har större chans att ta hem en vinst om man spelar på natten. Anledningen till att man tror det är att de flesta spelare finns inne i spelrummet just på natten. Detta stämmer dock inte. Sannolikheten att vinna är samma hela tiden, vilket också är ett måste för att rättvist spel ska kunna bedrivas. Det är viktigt att komma ihåg att alla stora casinon på nätet använder sig av mjukvara som har testats av opartiska tredje parter, vilket gör att detta inte skulle kunna vara möjligt.

Slumpmässig nummergenerator styr
Utbetalningsprocessen varierar från en automat till en annan. Alla automater är förinställda och det här är något som inte ändras. Det finns slumpmässiga nummergeneratorer som styr över spelet, och talen väljs alltså ut helt utan logik.

Vanliga slotmaskiner och progressiva automater
Att spela på vanliga slotmaskiner är ett klokt val för den som vill spela under en lång period utan att satsa mycket pengar. Vill man däremot vara med och tävla om enorma prispengar så bör man satsa på spel på progressiva automater. Där hamnar alla extrapengar man investerar i den progressiva prispotten, vilket ger möjlighet till rekordvinst.

Turneringar på slotmaskiner
Att vara med och tävla i turneringar kostar mindre pengar än att spela cashspel. Detta gäller i de flesta spel, så även på spelautomater. Det finns en hel del slotturneringar att delta i, där man betalar en summa för att delta och sedan kan fortsätta att spela i flera timmar. Den som samlar ihop flest fiktiva prispengar vinner också den riktiga prispotten när turneringen är över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *