Så blir du skicklig på att spela poker

 

Det finns en vanlig missuppfattning om poker, oftast bland dem som bara är vagt medvetna om spelet, att poker är ett turspel som roulette eller enarmade banditer. Låt oss slå fast en gång för alla – så är det inte. Att spela poker kräver färdighet, men spelet innehåller också ett moment av tur. Detta är en grundläggande kvalité i spelet poker.

Med detta konstaterat vill jag levererar de goda nyheterna. De färdigheter som krävs för att spela bra poker går att lära sig. I den här artikeln kommer jag att fokusera på tre viktiga faktorer för att du ska lyckas vid pokerbordet: Övning, planering och diciplin.

Ska du utveckla dina pokerkvalitéer så är det väsentligt att du tar till dig var och en av dessa tre punkter så häng med när jag nu förklarar vidare. Du kommer troligen att höra många samtal kring poker om andra kvaliteer såsom till exempel instikt, hjärta och ryggrad. Dessa kvaliteer kräver hur som helst ett fundament av grundläggande pokerkunskap och strategi så därför menar jag att just övning, planering och diciplin är det primära att fokusera på. Enkelt förklarat; du måste veta när du ska lägga dig och när du inte ska göra det.

Egentligen har det aldrig tidigare i pokerns historia varit mer rätt, kostnadseffektivt och mer lönande att lära sig de grundläggande färdigheterna i poker. Hur menar jag då? Jo, för trettio år sedan var det enda sättet att lära sig spelet den hårda vägen. Du var i princip tvungen att spela verkliga spel för verkliga pengar och förmodligen förlora hela din spelkassa ett antal gånger. Det var med andra ord en dyr, lång och mödosam inlärning till spelet poker.
Med tiden har dock instruktionsböcker, instruktionsprogram och informativa webbsidor, så som den du befinner dig på nu, hjälpt till att underlätta för den nye spelaren att lära sig spelet från grunden. Inte minst har tillkomsten av pokerspel på nätet inlett en ny era på det sättet att du (om du vill) inte längre behöver spela för riktiga pengar utan regelbundet kan spela utan insatts eller risk för att skärpa ditt spel. Möjlighetrna till övning har på detta sättet blivit tryggare och mer tillgängligt.

Gratis spel på nätet kan alltså tillhandahålla den övning du behöver. Internet kan också hjälpa dig att utveckla en plan för att lära dig spelet ordentligt. Genom olika källor och tjänster så som bloggar, webbsidor och forum kan du ta del av kunskap som hjälper dig framåt i din utveckling som pokerspelare. Jag vill dock i sammanhanget höja ett varningens finger då det också finns väldigt många oseriösa och dåliga webbsidor som mer ägnar sig åt att marknadsföra spelbolagens pokerrum än att tillhandahålla något som är matnyttigt för oss spelare. Som vanligt gäller det att granska syftet och källan till informationen.

När vi nu talar om planeringen inför ditt pokerspelande vill jag också speciellt påpeka värdet av att ta del av den litteratur som finns i ämnet. Läs och studera åtminstonne ett par böcker och gärna fler. Det är verkligen värt tiden och den eventuella mödan eftersom du på detta sätt kan lära dig att undvika många misstag som annars kan stå dig dyrt. Jag kommer inte i denna artikel speciellt framhålla någon pokerbok framför någon annan men du kommer att finna boktips här på Casino & Spel framöver som vi hoppas att du kommer få nytta av.

Förutom övning och planering så har jag också poängterat att det krävs diciplin. Detta är en kritisk egenskap som du måste utveckla för att bli en bra pokerspelare. Detta gäller för såväl nätpoker som verklig poker live. Faktum är, enligt min erfarenhet, att det är den allra viktigaste egenskapen du bör ha för att vinna i pokerspel. Orsaken är enkel: Poker på nätet är en ny företeelse och just nu väldigt trendigt. Det innebär att många nya spelare översvämmar pokerrummen på nätet, och de flesta av dem saknar grundläggande kunskap i spelet.
Som resultat är spel på nätet, speciellt med låtsaspengar och med låga insatser, ganska vilda och oförutsägbara. Satsningar och höjningar flyger omkring som handgranater. I denna cowboy-poker kan du, genom att spela enkel, smart och diciplinerad poker, vinna. Ditt diciplinerade sätt att spela kommer troligen resultera i att du håller dig ur vägen när det krävs och att du gör kirurgiska ingrepp när tillfällena ges.

Alltså, poker är ett skicklighetsspel och det har det alltid varit. Både före och efter nätpokerns entré på spelscenen. Och just nu, när nätpokern är en relativt ny företeelse, är dina grundläggande färdigheter när det gäller övning, planering och diciplin värdefullare än någonsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *